Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hartige taartjes met courgette en ricotta
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de bodem:
1 rol bladerdeeg
(kant-en-klaar)
1 ei
, losgeklopt (voor bestrijken)
Voor de vulling:
200 g ricotta
1 teentje knoflook
, fijngehakt
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
1 eetlepel verse tijm
, fijngehakt
1 courgette
, in dunne plakjes gesneden
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
1 eetlepel olijfolie
Verse basilicumblaadjes
Snufje citroenrasp
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Rol het bladerdeeg uit en snijd 4 cirkels of rechthoeken uit (afhankelijk van de gewenste vorm). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Prik het midden van het deeg licht in met een vork, maar laat de randen intact.
2. Vulling maken
Meng in een kom de ricotta met de fijngehakte knoflook, Parmezaanse kaas, tijm, zout en peper.
Verdeel het ricottamengsel over het midden van de deegbodems.
3. Taartjes samenstellen
Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs over de ricotta.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Besprenkel de courgette met een beetje olijfolie en bestrooi licht met zout en peper.
4. Bakken
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven gedurende
20-25 minuten
, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
5. Garneren en serveren
Haal de taartjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Garneer met verse basilicum en eventueel een vleugje citroenrasp voor een frisse touch.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email