Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hartige Tomatenflan Met Rozemarijn
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de tomatenflan:
3 grote rijpe tomaten
150 ml slagroom
2 eieren
1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
1 el olijfolie
Snufje zout en peper
Voor de tomatenreductiesaus:
2 rijpe tomaten, gepureerd
1 tl balsamicoazijn
1 el olijfolie
Snufje suiker
Zout en peper naar smaak
Voor garnering:
Verse rozemarijntakjes
Bereidingswijze:
Tomatenflan voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en vervolgens het vel te verwijderen.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en bak ze in olijfolie tot ze zacht zijn. Pureer tot een gladde massa en laat iets afkoelen.
Meng de tomatenpuree met slagroom, eieren, rozemarijn, zout en peper in een kom. Klop goed door.
Flans bakken:
Vet 4 kleine ramekins of ovenschaaltjes in met olijfolie.
Giet het tomatenmengsel in de schaaltjes.
Plaats de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal met heet water tot halverwege de hoogte van de ramekins.
Bak 25-30 minuten in de oven tot de flans stevig zijn.
Tomatenreductiesaus maken:
Verwarm de tomatenpuree, balsamicoazijn, olijfolie, suiker, zout en peper in een steelpan.
Laat zachtjes inkoken tot de saus iets indikt.
Serveren:
Laat de flans 5 minuten afkoelen en stort ze voorzichtig op borden.
Lepel de tomatenreductiesaus rondom de flan.
Garneer met een takje verse rozemarijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email