Hartige Tomatenflan Met Rozemarijn

Hartige Tomatenflan Met Rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de tomatenflan:
    • 3 grote rijpe tomaten
    • 150 ml slagroom
    • 2 eieren
    • 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
    • 1 el olijfolie
    • Snufje zout en peper
  • Voor de tomatenreductiesaus:
    • 2 rijpe tomaten, gepureerd
    • 1 tl balsamicoazijn
    • 1 el olijfolie
    • Snufje suiker
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor garnering:
    • Verse rozemarijntakjes

Bereidingswijze:

  1. Tomatenflan voorbereiden:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en vervolgens het vel te verwijderen.
    • Snijd de tomaten in kleine blokjes en bak ze in olijfolie tot ze zacht zijn. Pureer tot een gladde massa en laat iets afkoelen.
    • Meng de tomatenpuree met slagroom, eieren, rozemarijn, zout en peper in een kom. Klop goed door.
  2. Flans bakken:
    • Vet 4 kleine ramekins of ovenschaaltjes in met olijfolie.
    • Giet het tomatenmengsel in de schaaltjes.
    • Plaats de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal met heet water tot halverwege de hoogte van de ramekins.
    • Bak 25-30 minuten in de oven tot de flans stevig zijn.
  3. Tomatenreductiesaus maken:
    • Verwarm de tomatenpuree, balsamicoazijn, olijfolie, suiker, zout en peper in een steelpan.
    • Laat zachtjes inkoken tot de saus iets indikt.
  4. Serveren:
    • Laat de flans 5 minuten afkoelen en stort ze voorzichtig op borden.
    • Lepel de tomatenreductiesaus rondom de flan.
    • Garneer met een takje verse rozemarijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print