Hartige wafeltjes met gerookte paprika-mayonaise

Hartige wafeltjes met gerookte paprika-mayonaise

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de wafeltjes:
  • 150 g bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 50 g geraspte kaas (bijv. Parmezaan of cheddar)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 30 g boter, gesmolten
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de gerookte paprika-mayonaise:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel citroensap
  • Snufje zout
Voor garnering:
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Paprikapoeder, om te bestrooien (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Wafeldeeg maken
  1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, geraspte kaas, zout en peper.
  2. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk en gesmolten boter toe.
  3. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot een glad beslag.
2. Wafeltjes bakken
  1. Verhit een wafelijzer en vet het licht in met olie of boter.
  2. Schep kleine porties beslag in het wafelijzer en bak de wafeltjes 3-5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Laat de wafeltjes iets afkoelen op een rooster.
3. Gerookte paprika-mayonaise maken
  1. Meng de mayonaise met het gerookte paprikapoeder, citroensap en een snufje zout in een kommetje.
  2. Zet apart tot gebruik.
4. Serveren
  1. Serveer de wafeltjes op een schaal met de gerookte paprika-mayonaise ernaast in een kommetje.
  2. Garneer de wafeltjes met verse peterselie en eventueel een snufje paprikapoeder voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print