200 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), fijngehakt
200 ml slagroom
50 g boter
2 eetlepels hazelnootpasta (optioneel)
Voor de garnering:
50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
Geraspte chocolade of cacaopoeder
Verse frambozen (optioneel)
Bereidingswijze
1. De bodem maken
Meng de bloem, poedersuiker en gemalen hazelnoten in een kom.
Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
Voeg de eidooier en een eetlepel koud water toe. Meng tot een samenhangend deeg. Voeg indien nodig nog een extra eetlepel water toe.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. De bodem bakken
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkvlak en bekleed een ingevette taartvorm (22 cm) met het deeg.
Prik de bodem in met een vork, bedek met bakpapier en vul met bakbonen. Bak 15 minuten blind.
Verwijder de bakbonen en bakpapier, en bak nog 5-7 minuten tot de bodem goudbruin is. Laat volledig afkoelen.
3. De ganache maken
Verwarm de slagroom in een pan tot het net niet kookt. Haal van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade en boter toe. Laat een paar minuten staan en roer tot een gladde ganache.
Voeg de hazelnootpasta toe voor extra smaak (optioneel). Laat iets afkoelen.
4. De taart vullen
Giet de ganache in de afgekoelde taartbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
5. Garneren
Bestrooi de taart met geroosterde hazelnoten en geraspte chocolade. Voeg eventueel verse frambozen toe voor een frisse touch.
6. Serveren
Snijd de taart in punten en serveer op kamertemperatuur. Geniet van de rijke chocoladesmaak en de knapperige hazelnoottextuur.