Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Heilbot met een kruidenkorst
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de heilbot:
4 heilbotfilets
(ongeveer 150-200 g per stuk)
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor de kruidenkorst:
75 g panko (Japans paneermeel)
of gewoon paneermeel
2 eetlepels boter
, gesmolten
2 eetlepels Parmezaanse kaas
, geraspt
2 eetlepels verse peterselie
, fijngehakt
1 eetlepel verse dille
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 theelepel citroenrasp
Zout en peper
, naar smaak
Voor erbij:
Gestoomde asperges of groene groenten
Krieltjes
, gekookt of geroosterd
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de kruidenkorst
Meng de panko, gesmolten boter, Parmezaanse kaas, peterselie, dille, knoflook, citroenrasp, zout en peper in een kom.
Roer goed door tot een korrelige, kruimelige massa ontstaat.
2. Heilbot voorbereiden
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Wrijf de filets in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
3. Kruidenkorst aanbrengen
Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de heilbotfilets en druk zachtjes aan zodat het blijft plakken.
Bak de filets
12-15 minuten
in de oven, afhankelijk van de dikte, tot de korst goudbruin is en de vis net gaar.
4. Serveren
Serveer de heilbot met de kruidenkorst samen met gestoomde asperges of andere groenten en krieltjes.
Garneer met een schijfje citroen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email