Heilbot met een kruidenkorst

Heilbot met een kruidenkorst

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de heilbot:
  • 4 heilbotfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de kruidenkorst:
  • 75 g panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel citroenrasp
  • Zout en peper, naar smaak
Voor erbij:
  • Gestoomde asperges of groene groenten
  • Krieltjes, gekookt of geroosterd

Bereidingswijze:

1. Voorbereiden van de kruidenkorst
  1. Meng de panko, gesmolten boter, Parmezaanse kaas, peterselie, dille, knoflook, citroenrasp, zout en peper in een kom.
  2. Roer goed door tot een korrelige, kruimelige massa ontstaat.
2. Heilbot voorbereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Wrijf de filets in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
3. Kruidenkorst aanbrengen
  1. Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de heilbotfilets en druk zachtjes aan zodat het blijft plakken.
  2. Bak de filets 12-15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte, tot de korst goudbruin is en de vis net gaar.
4. Serveren
  1. Serveer de heilbot met de kruidenkorst samen met gestoomde asperges of andere groenten en krieltjes.
  2. Garneer met een schijfje citroen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print