Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Heldere Groentebouillon met Kruidenolie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de bouillon:
2 wortels, in grove stukken
2 stengels bleekselderij, in grove stukken
1 grote ui, ongepeld en doormidden gesneden
1 prei, in grove stukken
2 teentjes knoflook, geplet
1 handvol peterselie (inclusief stelen)
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
2,5 liter water
Zout naar smaak
Voor de kruidenolie:
50 ml extra vierge olijfolie
1 handvol verse basilicum, peterselie, of koriander
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Bouillon maken:
Verhit een grote soeppan zonder olie op middelhoog vuur.
Voeg de ui (met de snijkant naar beneden) toe en rooster deze tot hij donker kleurt, dit geeft de bouillon een diepere smaak.
Voeg de overige groenten, kruiden, en specerijen toe.
Giet het water erbij en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 1,5 uur zachtjes sudderen.
Zeef de bouillon:
Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek. Breng op smaak met zout.
Houd de bouillon warm totdat je deze serveert.
Kruidenolie maken:
Doe de verse kruiden, knoflook, citroensap en olijfolie in een blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde olie.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de heldere bouillon in kommen.
Druppel een beetje kruidenolie over de bouillon voor een verfijnde afwerking.
Garneer eventueel met een blaadje verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email