Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Heldere Kippenbouillon met Citroengras
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 hele kip (ongeveer 1,5 kg) of 1 kg kipdelen (bijvoorbeeld drumsticks of vleugels)
2 liter water
2 stengels citroengras, gekneusd
4 schijfjes verse gember
2 tenen knoflook, geplet
1 middelgrote ui, in vieren gesneden
2 wortels, in grove stukken
2 stengels bleekselderij, in grove stukken
2 eetlepels vissaus (of zout naar smaak)
1 eetlepel sojasaus (optioneel)
Garnering:
Verse koriander
Dunne plakjes rode chili
Partjes limoen
Bereiding:
Voorbereiden van de kip:
Spoel de kip of kipdelen af onder koud water. Plaats de kip in een grote soeppan en voeg 2 liter water toe.
Breng het water aan de kook en schuim het oppervlak af om de bouillon helder te houden.
Aromaten toevoegen:
Voeg de citroengras, gember, knoflook, ui, wortels en bleekselderij toe aan de pan.
Laat de bouillon 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen. Schuim indien nodig opnieuw af.
Bouillon zeven:
Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de groenten en kruiden te verwijderen.
Breng de bouillon op smaak met vissaus en eventueel een beetje sojasaus.
Serveren:
Schep de bouillon in kommen en garneer met verse koriander, dunne plakjes rode chili, en een partje limoen.
Optioneel:
Pluk het vlees van de kip en voeg dit toe aan de bouillon voor een vullendere soep.
Voeg noedels, rijst of extra groenten toe voor een meer vullende maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email