Heldere Kippenbouillon met Citroengras

Heldere Kippenbouillon met Citroengras

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg) of 1 kg kipdelen (bijvoorbeeld drumsticks of vleugels)
  • 2 liter water
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 4 schijfjes verse gember
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 1 middelgrote ui, in vieren gesneden
  • 2 wortels, in grove stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • 2 eetlepels vissaus (of zout naar smaak)
  • 1 eetlepel sojasaus (optioneel)
  • Garnering:
    • Verse koriander
    • Dunne plakjes rode chili
    • Partjes limoen

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de kip:
    • Spoel de kip of kipdelen af onder koud water. Plaats de kip in een grote soeppan en voeg 2 liter water toe.
    • Breng het water aan de kook en schuim het oppervlak af om de bouillon helder te houden.
  2. Aromaten toevoegen:
    • Voeg de citroengras, gember, knoflook, ui, wortels en bleekselderij toe aan de pan.
    • Laat de bouillon 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen. Schuim indien nodig opnieuw af.
  3. Bouillon zeven:
    • Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de groenten en kruiden te verwijderen.
    • Breng de bouillon op smaak met vissaus en eventueel een beetje sojasaus.
  4. Serveren:
    • Schep de bouillon in kommen en garneer met verse koriander, dunne plakjes rode chili, en een partje limoen.
  5. Optioneel:
    • Pluk het vlees van de kip en voeg dit toe aan de bouillon voor een vullendere soep.
    • Voeg noedels, rijst of extra groenten toe voor een meer vullende maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print