Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hertenbiefstuk met Blauwe Bessensaus en Aardappelgratin
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de hertenbiefstuk:
4 hertenbiefstukken (ca. 180 g per stuk)
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de blauwe bessensaus:
200 g blauwe bessen (vers of diepvries)
100 ml rode wijn
50 ml wildfond
1 el honing
1 sjalot, fijngehakt
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Voor de aardappelgratin:
800 g vastkokende aardappelen, dun gesneden
200 ml room
100 ml melk
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 g geraspte Gruyère kaas
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse tijm en enkele blauwe bessen
Bereidingswijze:
Aardappelgratin bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng room, melk, knoflook, zout en peper in een kom.
Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal en giet het roommengsel erover. Bestrooi met Gruyère kaas.
Bak 45-50 minuten tot de bovenkant goudbruin en de aardappelen gaar zijn.
Hertenbiefstuk bakken:
Laat de biefstukken 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de biefstukken 2-3 minuten per kant voor een rosé binnenkant.
Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Blauwe bessensaus maken:
Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot tot glazig.
Voeg de rode wijn toe en laat inkoken tot de helft.
Voeg de wildfond, blauwe bessen en honing toe en laat zachtjes pruttelen tot de saus dikker wordt.
Monteer de saus met boter en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Leg de hertenbiefstukken op warme borden.
Lepel de blauwe bessensaus eroverheen.
Serveer met een portie aardappelgratin.
Garneer met verse tijm en enkele blauwe bessen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email