Hertengehaktballetjes met Rozemarijn en Rode Wijnsaus

Hertengehaktballetjes met Rozemarijn en Rode Wijnsaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de gehaktballetjes:
    • 300 g hertengehakt
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 ei
    • 30 g paneermeel
    • 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 el olijfolie (voor bakken)
  • Voor de rode wijnsaus:
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 200 ml rode wijn
    • 100 ml wildfond
    • 1 tl honing
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 el boter (om de saus te binden)
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor serveren:
    • Verse rozemarijn voor garnering
    • Sneetjes rustiek brood

Bereidingswijze:

  1. Gehaktballetjes maken:
    • Meng het hertengehakt met de sjalot, knoflook, ei, paneermeel, rozemarijn, zout en peper in een kom.
    • Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
    • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Zet apart.
  2. Rode wijnsaus maken:
    • Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot tot glazig.
    • Voeg de rode wijn en het takje rozemarijn toe en laat inkoken tot de helft.
    • Voeg de wildfond en honing toe en laat opnieuw inkoken tot de saus iets indikt.
    • Monteer de saus met boter en breng op smaak met zout en peper.
  3. Balletjes in de saus:
    • Doe de gehaktballetjes terug in de pan met de rode wijnsaus.
    • Laat 5 minuten sudderen zodat de smaken goed samenkomen.
  4. Serveren:
    • Leg de gehaktballetjes op borden en lepel de rode wijnsaus eroverheen.
    • Garneer met een takje verse rozemarijn en serveer met sneetjes rustiek brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print