Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hertengehaktballetjes met Rozemarijn en Rode Wijnsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gehaktballetjes:
300 g hertengehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ei
30 g paneermeel
1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
1 el olijfolie (voor bakken)
Voor de rode wijnsaus:
1 sjalot, fijngehakt
200 ml rode wijn
100 ml wildfond
1 tl honing
1 takje rozemarijn
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Voor serveren:
Verse rozemarijn voor garnering
Sneetjes rustiek brood
Bereidingswijze:
Gehaktballetjes maken:
Meng het hertengehakt met de sjalot, knoflook, ei, paneermeel, rozemarijn, zout en peper in een kom.
Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Zet apart.
Rode wijnsaus maken:
Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot tot glazig.
Voeg de rode wijn en het takje rozemarijn toe en laat inkoken tot de helft.
Voeg de wildfond en honing toe en laat opnieuw inkoken tot de saus iets indikt.
Monteer de saus met boter en breng op smaak met zout en peper.
Balletjes in de saus:
Doe de gehaktballetjes terug in de pan met de rode wijnsaus.
Laat 5 minuten sudderen zodat de smaken goed samenkomen.
Serveren:
Leg de gehaktballetjes op borden en lepel de rode wijnsaus eroverheen.
Garneer met een takje verse rozemarijn en serveer met sneetjes rustiek brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email