Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hertenoester in rode wijnsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de hertenoester:
4 hertenoesters (circa 150 g per stuk)
2 el olijfolie
2 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de rode wijnsaus:
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 ml rode wijn (bij voorkeur een volle, droge wijn)
200 ml wildfond
1 el tomatenpuree
1 tl suiker
1 takje tijm
1 laurierblad
2 el koude boter (om de saus te binden)
Bijgerechten:
800 g aardappelgratin
500 g gestoofde rode kool (met appel)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Haal de hertenoesters een halfuur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 180°C om de aardappelgratin te bakken.
Hertenoester bereiden:
Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bestrooi de hertenoesters met zout en peper.
Bak de hertenoesters 2-3 minuten per kant, zodat ze een mooie bruine korst krijgen. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Rode wijnsaus maken:
Gebruik dezelfde pan waarin het vlees is gebakken (zonder het bakvet weg te gooien).
Fruit de sjalot en knoflook in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Blus af met rode wijn en laat inkoken tot de helft.
Voeg de wildfond, suiker, tijm, en laurier toe en laat de saus zachtjes sudderen tot hij is ingedikt.
Zeef de saus en monteer met koude boter om deze een glanzende textuur te geven.
Bijgerechten klaarmaken:
Plaats de aardappelgratin in de oven en bak volgens de verpakking.
Verwarm de gestoofde rode kool in een pan.
Serveren:
Snijd de hertenoesters in plakjes en leg ze op warme borden.
Schenk de rode wijnsaus eroverheen.
Serveer met een portie aardappelgratin en gestoofde rode kool.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email