Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hertenstoof met Knolselderijpuree
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de hertenstoof:
800 g hertenstoofvlees, in blokjes
2 el bloem
2 el olijfolie
2 el boter
1 grote ui, gesnipperd
2 wortelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 ml rode wijn
300 ml wildfond
2 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
6 jeneverbessen, gekneusd
Zout en peper naar smaak
Voor de knolselderijpuree:
1 knolselderij, geschild en in blokjes
300 g aardappelen, geschild en in blokjes
50 ml melk
2 el boter
Zout en nootmuskaat naar smaak
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Dep het hertenstoofvlees droog met keukenpapier en wrijf in met zout, peper en bloem.
Hertenstoof bereiden:
Verhit olijfolie en boter in een braadpan.
Bak het vlees in porties rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Voeg ui, wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
Blus af met rode wijn en voeg de wildfond, laurier, tijm en jeneverbessen toe.
Doe het vlees terug in de pan, breng aan de kook en laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Knolselderijpuree maken:
Kook de knolselderij en aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 minuten).
Giet af en pureer met melk, boter, zout en een snufje nootmuskaat tot een gladde puree.
Afwerking:
Proef de hertenstoof en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.
Laat de saus eventueel iets inkoken voor een dikkere consistentie.
Serveren:
Schep de knolselderijpuree op warme borden.
Lepel de hertenstoof ernaast of erbovenop.
Garneer met verse tijm voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email