Hertenstoof met Knolselderijpuree

Hertenstoof met Knolselderijpuree

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de hertenstoof:
    • 800 g hertenstoofvlees, in blokjes
    • 2 el bloem
    • 2 el olijfolie
    • 2 el boter
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 wortelen, in plakjes
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 250 ml rode wijn
    • 300 ml wildfond
    • 2 el tomatenpuree
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 takje tijm
    • 6 jeneverbessen, gekneusd
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de knolselderijpuree:
    • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
    • 300 g aardappelen, geschild en in blokjes
    • 50 ml melk
    • 2 el boter
    • Zout en nootmuskaat naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Dep het hertenstoofvlees droog met keukenpapier en wrijf in met zout, peper en bloem.
  2. Hertenstoof bereiden:
    • Verhit olijfolie en boter in een braadpan.
    • Bak het vlees in porties rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
    • Voeg ui, wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
    • Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
    • Blus af met rode wijn en voeg de wildfond, laurier, tijm en jeneverbessen toe.
    • Doe het vlees terug in de pan, breng aan de kook en laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  3. Knolselderijpuree maken:
    • Kook de knolselderij en aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 minuten).
    • Giet af en pureer met melk, boter, zout en een snufje nootmuskaat tot een gladde puree.
  4. Afwerking:
    • Proef de hertenstoof en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.
    • Laat de saus eventueel iets inkoken voor een dikkere consistentie.
  5. Serveren:
    • Schep de knolselderijpuree op warme borden.
    • Lepel de hertenstoof ernaast of erbovenop.
    • Garneer met verse tijm voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print