Hibiscus-Peren Crumble Met Witte Chocolade Streusel

Hibiscus-Peren Crumble Met Witte Chocolade Streusel

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Hibiscus-Peren Vulling:
  • 4 rijpe peren, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 ml hibiscusthee (2 hibiscustheezakjes of losse hibiscusbloemen)
  • 50 g suiker
  • 1 el maïzena, opgelost in 2 el water
  • 1 el citroensap
Voor de Witte Chocolade Streusel:
  • 100 g bloem
  • 50 g koude boter, in blokjes
  • 50 g suiker
  • 50 g witte chocolade, grof gehakt
Voor de Garnering:
  • Eetbare bloemen of een beetje poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Bereid de Hibiscus-Peren Vulling
    • Breng 200 ml water aan de kook en laat de hibiscusthee 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes of zeef de hibiscusbloemen eruit.
    • Doe de perenblokjes, hibiscusthee, suiker en citroensap in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
    • Voeg de opgeloste maïzena toe en kook tot het mengsel indikt. Haal van het vuur en schep de vulling in een ovenschaal.
  2. Maak de Witte Chocolade Streusel
    • Meng de bloem en suiker in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers door het bloemmengsel tot een kruimelig deeg ontstaat.
    • Voeg de gehakte witte chocolade toe en meng kort.
  3. Samenstellen en Bakken
    • Verdeel de streusel gelijkmatig over de hibiscus-perenvulling in de ovenschaal.
    • Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
  4. Serveren
    • Laat de crumble 5 minuten afkoelen en garneer met eetbare bloemen of een lichte bestuiving van poedersuiker. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print