Indonesische Soto Ayam

Indonesische Soto Ayam

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de bouillon:
  • 2 kippenbouten
  • 1 liter water
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 stuk gember (2 cm), in dunne plakjes
  • 1 stuk galanga (2 cm) (optioneel)
Voor de soep:
  • 100 g glasnoedels, bereid volgens de verpakking
  • 2 hardgekookte eieren, gehalveerd
  • 1 grote aardappel, in blokjes gesneden en gebakken
  • 100 g taugé, gewassen
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse koriander, grof gehakt
  • Gebakken uitjes

Bereidingswijze:

1. Bouillon maken
  1. Breng in een grote pan de kippenbouten en water aan de kook. Schuim indien nodig af.
  2. Voeg citroengras, limoenblaadjes, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, gember en galanga toe. Laat de bouillon 30-40 minuten zachtjes trekken.
2. Kip bereiden
  1. Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen.
  2. Pluk het vlees van de botten en snijd het in dunne reepjes. Zet apart.
3. Soep samenstellen
  1. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
  2. Voeg de glasnoedels, taugé en aardappelblokjes toe aan de soep en verwarm kort.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en verdeel de kip over de soep.
  2. Voeg een halve hardgekookt ei toe aan elke kom.
  3. Garneer met verse koriander, gebakken uitjes en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print