Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Italiaanse Arugula Salade met Bresaola
Ingrediƫnten voor 4 personen:
100 g rucola
8-12 plakjes bresaola (ongeveer 100 g)
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
1 handje pijnboompitten, geroosterd
1 citroen, in partjes
Voor de vinaigrette
:
3 el olijfolie (extra vierge)
1 el citroensap
1 tl Dijonmosterd
1/2 tl honing
Zout en versgemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Vinaigrette bereiden
:
Meng de olijfolie, citroensap, Dijonmosterd en honing in een klein kommetje.
Klop goed tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Salade samenstellen
:
Verdeel de rucola over een grote serveerschaal of individuele borden.
Drapeer de plakjes bresaola gelijkmatig over de rucola.
Strooi de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover.
Afwerken
:
Sprenkel de vinaigrette over de salade.
Serveer met partjes citroen aan de zijkant, zodat gasten extra citroen kunnen toevoegen naar smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email