Italiaanse Arugula Salade met Bresaola

Italiaanse Arugula Salade met Bresaola

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 100 g rucola
  • 8-12 plakjes bresaola (ongeveer 100 g)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 handje pijnboompitten, geroosterd
  • 1 citroen, in partjes
Voor de vinaigrette:
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1/2 tl honing
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Vinaigrette bereiden:
    • Meng de olijfolie, citroensap, Dijonmosterd en honing in een klein kommetje.
    • Klop goed tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Salade samenstellen:
    • Verdeel de rucola over een grote serveerschaal of individuele borden.
    • Drapeer de plakjes bresaola gelijkmatig over de rucola.
    • Strooi de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover.
  3. Afwerken:
    • Sprenkel de vinaigrette over de salade.
    • Serveer met partjes citroen aan de zijkant, zodat gasten extra citroen kunnen toevoegen naar smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print