Italiaanse broodsoep (Pappa al Pomodoro)

Italiaanse broodsoep (Pappa al Pomodoro)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kg rijpe tomaten (of 2 blikken gepelde tomaten van 400 g)
  • 200 g oud brood (bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood)
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 ml groentebouillon
  • Een handvol verse basilicum
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • Optioneel: Parmezaanse kaas voor garnering

Bereiding:

  1. Bereid de tomaten
    • Als je verse tomaten gebruikt: snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten, dompel ze kort in kokend water, en pel het vel eraf. Snijd ze in grove stukken.
    • Als je tomaten uit blik gebruikt: giet ze af en hak ze grof.
  2. Fruit de ui en knoflook
    • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan.
    • Bak de ui 3-4 minuten glazig en voeg daarna de knoflook toe. Bak nog 1 minuut mee.
  3. Tomaten toevoegen
    • Voeg de tomaten toe aan de pan en laat ze ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur sudderen. Roer af en toe door.
  4. Brood en bouillon
    • Scheur het oude brood in grove stukken en voeg het toe aan de tomaten.
    • Giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken, zodat het brood de bouillon volledig kan opnemen.
  5. Afmaken
    • Roer de soep stevig door zodat het brood en de tomaten goed mengen tot een dikke, rustieke structuur.
    • Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum.
  6. Serveren
    • Verdeel de soep over kommen, besprenkel met extra vergine olijfolie en garneer met verse basilicumblaadjes.
    • Serveer eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas en knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print