Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Italiaanse Ribollita
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 blikken cannellinibonen (400 g per stuk), uitgelekt en afgespoeld
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
300 g savooiekool of boerenkool, in repen gesneden
4 sneetjes oud brood (bij voorkeur zuurdesem)
1 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel rozemarijn
Zout en peper naar smaak
Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en extra olijfolie voor garnering
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan.
Fruit de ui, knoflook, wortelen en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn.
Bouillon en kruiden toevoegen:
Voeg de tijm, rozemarijn, tomatenblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bonen en kool toevoegen:
Voeg de helft van de bonen en alle kool toe aan de soep.
Pureer de andere helft van de bonen met een staafmixer of vork tot een pasta en roer dit door de soep. Dit maakt de soep extra romig.
Laat nog 10-15 minuten zachtjes koken tot de kool zacht is.
Brood verwerken:
Scheur de sneetjes brood in grove stukken en voeg ze toe aan de soep. Roer goed door en laat nog 5 minuten koken, zodat het brood de bouillon opneemt.
Afwerken:
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in diepe kommen, garneer met een scheutje olijfolie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email