Italiaanse Ribollita

Italiaanse Ribollita

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 blikken cannellinibonen (400 g per stuk), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 300 g savooiekool of boerenkool, in repen gesneden
  • 4 sneetjes oud brood (bij voorkeur zuurdesem)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en extra olijfolie voor garnering

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan.
    • Fruit de ui, knoflook, wortelen en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn.
  2. Bouillon en kruiden toevoegen:
    • Voeg de tijm, rozemarijn, tomatenblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
  3. Bonen en kool toevoegen:
    • Voeg de helft van de bonen en alle kool toe aan de soep.
    • Pureer de andere helft van de bonen met een staafmixer of vork tot een pasta en roer dit door de soep. Dit maakt de soep extra romig.
    • Laat nog 10-15 minuten zachtjes koken tot de kool zacht is.
  4. Brood verwerken:
    • Scheur de sneetjes brood in grove stukken en voeg ze toe aan de soep. Roer goed door en laat nog 5 minuten koken, zodat het brood de bouillon opneemt.
  5. Afwerken:
    • Breng de soep op smaak met zout en peper.
    • Serveer de soep in diepe kommen, garneer met een scheutje olijfolie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print