250 g gehaktballetjes (gemaakt van een mengsel van rundergehakt en varkensgehakt)
1,5 liter kippenbouillon
150 g verse spinazie, gewassen en grof gehakt
100 g kleine pastinaak of pastasoort (zoals acini di pepe)
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zout en zwarte peper naar smaak
Olijfolie voor het bakken
Bereidingswijze:
Gehaktballetjes voorbereiden: Meng het gehakt met wat Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie, een ei, en paneermeel. Vorm kleine balletjes van het mengsel.
Bakken: Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Soepbasis: Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
Pastinaak en gehaktballetjes: Voeg de kleine pastasoort en de gehaktballetjes toe aan de bouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de pasta beetgaar is.
Spinazie toevoegen: Voeg de gehakte spinazie toe en laat nog 2-3 minuten koken.
Afwerken: Breng op smaak met zout en peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Serveren: Schenk de soep in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.