Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Japanse Miso Aubergine (Nasu Dengaku)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 middelgrote aubergines
2 el plantaardige olie
Voor de misoglazuur
:
3 el witte miso (shiro miso)
2 el mirin
1 el suiker
1 el sake (of water als alternatief)
1 tl sojasaus
Voor de garnering
:
1 el sesamzaadjes (geroosterd)
1 lente-ui, fijngehakt
Optioneel: een snufje shichimi togarashi (Japanse chilimix)
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de aubergine
:
Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
Maak diagonale inkepingen in het vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Dit helpt de saus beter in de aubergine te trekken.
Aubergines bakken
:
Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de aubergines met de gesneden kant naar beneden in de pan en bak 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Draai de aubergines om, zet het vuur laag en bak nog eens 4-5 minuten tot ze zacht zijn. Haal de aubergines uit de pan en leg ze op een bakplaat.
Miso-glazuur bereiden
:
Meng de miso, mirin, suiker, sake en sojasaus in een kleine steelpan.
Verhit het mengsel op laag vuur, al roerend, totdat de suiker is opgelost en de saus een dikke, glanzende consistentie heeft.
Aubergines gratineren
:
Bestrijk de gegrilde kant van de aubergines royaal met de misoglazuur.
Zet de aubergines onder de grill in de oven en laat 2-3 minuten gratineren tot de glazuur licht bubbelt en begint te karamelliseren.
Serveren
:
Garneer de aubergines met geroosterde sesamzaadjes, fijngehakte lente-ui en eventueel een snufje shichimi togarashi voor een pittige touch.
Serveer warm als voorgerecht of bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email