Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kabeljauwkoekjes met een citroenmayo
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de kabeljauwkoekjes:
300 g kabeljauwfilet
(of een andere witte vis)
200 g aardappelen
, gekookt en afgekoeld
1 ei
, losgeklopt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 kleine ui
, fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie
, fijngehakt
1 theelepel citroenzest
1/2 theelepel paprikapoeder
Zout en peper
, naar smaak
100 g paneermeel
(voor het paneren)
Olijfolie of zonnebloemolie
, om te bakken
Voor de citroenmayo:
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenzest
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
Kabeljauwkoekjes maken
Vis koken:
Kook of stoom de kabeljauwfilet in licht gezouten water tot deze gaar is (ongeveer 5 minuten). Laat afkoelen en trek met een vork in fijne stukjes.
Mengsel bereiden:
Prak de gekookte aardappelen fijn in een grote kom. Voeg de kabeljauw, knoflook, ui, peterselie, citroenzest, paprikapoeder, zout en peper toe.
Roer het losgeklopte ei erdoor en meng tot een stevige massa. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te zacht is.
Koekjes vormen:
Vorm kleine, platte koekjes van het mengsel (ongeveer 5 cm in diameter).
Rol de koekjes door het paneermeel voor een krokante korst.
Bakken:
Verhit een laagje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de koekjes in porties, 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Citroenmayo maken
Meng in een kom de mayonaise, citroensap, citroenzest, zout en peper. Proef en pas aan naar smaak.
Serveren
Serveer de kabeljauwkoekjes warm met een schaaltje citroenmayo als dip.
Garneer met wat verse peterselie en een schijfje citroen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email