Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kabeljauwsoep met prei en aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g kabeljauwfilet
, in stukjes gesneden
3 middelgrote aardappelen
, geschild en in blokjes gesneden
2 preien
, in dunne ringen gesneden
1 kleine ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml visbouillon
200 ml slagroom
2 eetlepels boter
1 laurierblad
1 theelepel tijm
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse dille
, fijngehakt
Een scheutje olijfolie
of croutons
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak deze tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
2. Aardappelen en bouillon toevoegen
Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed door.
Giet de visbouillon erbij en voeg het laurierblad en tijm toe.
Breng de soep aan de kook en laat
15 minuten
zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Kabeljauw toevoegen
Voeg de stukjes kabeljauw toe aan de soep en laat ze zachtjes pocheren gedurende
5-7 minuten
.
Haal het laurierblad uit de soep.
4. Soep afwerken
Voeg de slagroom toe en roer goed door. Verwarm de soep nog een paar minuten zonder deze te laten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse dille.
Voeg een scheutje olijfolie of croutons toe voor extra smaak en textuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email