Kabeljauwsoep met prei en aardappel

Kabeljauwsoep met prei en aardappel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g kabeljauwfilet, in stukjes gesneden
  • 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 preien, in dunne ringen gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml visbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse dille, fijngehakt
  • Een scheutje olijfolie of croutons

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak deze tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
2. Aardappelen en bouillon toevoegen
  1. Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed door.
  2. Giet de visbouillon erbij en voeg het laurierblad en tijm toe.
  3. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Kabeljauw toevoegen
  1. Voeg de stukjes kabeljauw toe aan de soep en laat ze zachtjes pocheren gedurende 5-7 minuten.
  2. Haal het laurierblad uit de soep.
4. Soep afwerken
  1. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Verwarm de soep nog een paar minuten zonder deze te laten koken.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse dille.
  2. Voeg een scheutje olijfolie of croutons toe voor extra smaak en textuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print