Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 150 g bloem
  • 2 eetlepels suiker (+ extra voor karamelliseren)
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 1 snufje zout
  • 50 g rozijnen (optioneel, geweekt in rum of water)
  • 2 eetlepels boter, voor het bakken
  • Poedersuiker, voor garnering
  • Fruitcompote (zoals pruimen of appel), voor serveren

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van het beslag
    • Splits de eieren in eidooiers en eiwitten.
    • Klop in een kom de eidooiers met de melk, bloem, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een glad beslag.
    • Klop in een aparte kom de eiwitten stijf.
    • Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voor een luchtig resultaat.
  2. Bakken van de Kaiserschmarrn
    • Verhit 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • Giet de helft van het beslag in de pan en verdeel eventueel de rozijnen erover.
    • Bak het beslag tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 2-3 minuten). Draai de pannenkoek om of scheur hem in grove stukken met een spatel.
    • Voeg een beetje suiker toe in de pan en laat het karamelliseren terwijl je de stukken verder bakt tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
  3. Herhaal voor de tweede portie
    • Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
  4. Serveren
    • Leg de gescheurde stukken Kaiserschmarrn op een bord. Bestrooi royaal met poedersuiker en serveer met een fruitcompote naar keuze.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print