Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kaiserschmarrn
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 eieren
250 ml melk
150 g bloem
2 eetlepels suiker
(+ extra voor karamelliseren)
1 zakje vanillesuiker
(8 g)
1 snufje zout
50 g rozijnen
(optioneel, geweekt in rum of water)
2 eetlepels boter
, voor het bakken
Poedersuiker
, voor garnering
Fruitcompote
(zoals pruimen of appel), voor serveren
Bereidingswijze:
Voorbereiden van het beslag
Splits de eieren in eidooiers en eiwitten.
Klop in een kom de eidooiers met de melk, bloem, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een glad beslag.
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf.
Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voor een luchtig resultaat.
Bakken van de Kaiserschmarrn
Verhit 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Giet de helft van het beslag in de pan en verdeel eventueel de rozijnen erover.
Bak het beslag tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 2-3 minuten). Draai de pannenkoek om of scheur hem in grove stukken met een spatel.
Voeg een beetje suiker toe in de pan en laat het karamelliseren terwijl je de stukken verder bakt tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
Herhaal voor de tweede portie
Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
Serveren
Leg de gescheurde stukken Kaiserschmarrn op een bord. Bestrooi royaal met poedersuiker en serveer met een fruitcompote naar keuze.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email