Gekookte aardappelen, puree of gebakken krieltjes, voor erbij
Groene groenten (zoals sperziebonen of broccoli), voor serveren
Bereidingswijze:
1. Kalkoenrollade bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Wrijf de kalkoenrollade in met olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper.
Plaats de rollade in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
Bak de rollade 60-75 minuten in de oven, of totdat de kerntemperatuur 75°C bereikt. Haal het folie de laatste 15 minuten weg voor een goudbruine kleur.
Laat de rollade 10 minuten rusten voor het aansnijden.
2. Cranberrysaus maken
Doe de cranberries, suiker, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en het kaneelstokje (indien gebruikt) in een steelpan.
Breng aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken totdat de cranberries openbarsten en de saus indikt.
Verwijder het kaneelstokje en laat de saus afkoelen.
3. Serveren
Snijd de kalkoenrollade in plakken en leg ze op een schaal.
Schep de cranberrysaus over de rollade of serveer apart in een schaaltje.
Serveer met gekookte aardappelen, puree of gebakken krieltjes en een groene groente.