Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Karamel Popcorn Cheesecake
Ingrediënten voor een springvorm van 22cm:
Voor de bodem:
200 g Digestive koekjes (of andere koekjes naar keuze)
75 g gesmolten boter
Voor de vulling:
600 g roomkaas (op kamertemperatuur)
150 g suiker
3 eieren
150 ml slagroom
1 theelepel vanille-extract
Voor de karamel:
200 g suiker
50 ml water
100 ml slagroom
25 g boter
Snufje zout
Voor de garnering:
50 g karamelsaus (extra voor decoratie)
2 handenvol zoete karamelpopcorn
Bereidingswijze
1.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2.
Bodem maken
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of plaats ze in een zak en plet ze met een deegroller.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig op de bodem van de springvorm.
Zet de vorm 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
3.
Cheesecakevulling maken
Klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging.
Voeg de slagroom en vanille-extract toe en mix tot alles goed gecombineerd is.
4.
Bakken
Giet de vulling over de koekjesbodem in de springvorm.
Bak de cheesecake 50-60 minuten, of tot de vulling stevig is maar in het midden nog iets wiebelt.
Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet hem daarna minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast.
5.
Karamelsaus maken
Verhit de suiker en water in een pan op middelhoog vuur, zonder te roeren, tot de suiker smelt en een goudbruine kleur krijgt.
Haal van het vuur en voeg voorzichtig de slagroom toe (pas op voor spatten).
Roer de boter en een snufje zout door de saus. Laat afkoelen.
6.
Cheesecake decoreren
Giet een laagje karamelsaus over de gekoelde cheesecake.
Garneer met de karamelpopcorn en druppel extra karamelsaus over de popcorn voor een mooie glans.
7.
Serveren
Snijd de cheesecake in plakken en serveer. Geniet van de combinatie van romige vulling en knapperige topping!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email