Karamel Popcorn Cheesecake

Karamel Popcorn Cheesecake

Ingrediënten voor een springvorm van 22cm:

Voor de bodem:

  • 200 g Digestive koekjes (of andere koekjes naar keuze)
  • 75 g gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 600 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de karamel:

  • 200 g suiker
  • 50 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 25 g boter
  • Snufje zout

Voor de garnering:

  • 50 g karamelsaus (extra voor decoratie)
  • 2 handenvol zoete karamelpopcorn

Bereidingswijze

1. Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2. Bodem maken

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of plaats ze in een zak en plet ze met een deegroller.
  2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig op de bodem van de springvorm.
  3. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast om op te stijven.

3. Cheesecakevulling maken

  1. Klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel.
  2. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging.
  3. Voeg de slagroom en vanille-extract toe en mix tot alles goed gecombineerd is.

4. Bakken

  1. Giet de vulling over de koekjesbodem in de springvorm.
  2. Bak de cheesecake 50-60 minuten, of tot de vulling stevig is maar in het midden nog iets wiebelt.
  3. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet hem daarna minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast.

5. Karamelsaus maken

  1. Verhit de suiker en water in een pan op middelhoog vuur, zonder te roeren, tot de suiker smelt en een goudbruine kleur krijgt.
  2. Haal van het vuur en voeg voorzichtig de slagroom toe (pas op voor spatten).
  3. Roer de boter en een snufje zout door de saus. Laat afkoelen.

6. Cheesecake decoreren

  1. Giet een laagje karamelsaus over de gekoelde cheesecake.
  2. Garneer met de karamelpopcorn en druppel extra karamelsaus over de popcorn voor een mooie glans.

7. Serveren

  • Snijd de cheesecake in plakken en serveer. Geniet van de combinatie van romige vulling en knapperige topping!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print