Kastanjechampignonsoep met truffelolie

Kastanjechampignonsoep met truffelolie

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g kastanjechampignons (in plakjes)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote aardappel, in blokjes (voor binding)
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter of olijfolie
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
  • Truffelolie (voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Fruit de ui en knoflook
    • Verhit de boter of olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
    • Bak de ui 3-4 minuten glazig en voeg de knoflook toe.
  2. Voeg de champignons toe
    • Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze mooi bruin en zacht zijn.
    • Houd enkele plakjes apart voor de garnering.
  3. Kook de soep
    • Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe aan de pan.
    • Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappels gaar zijn.
  4. Pureer de soep
    • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
    • Roer de slagroom erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren
    • Schep de soep in kommen.
    • Garneer met de apart gehouden gebakken champignons, een swirl truffelolie en verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print