Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kastanjechampignonsoep met truffelolie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g kastanjechampignons
(in plakjes)
1 middelgrote ui
, gesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 middelgrote aardappel
, in blokjes (voor binding)
750 ml groentebouillon
200 ml slagroom
2 eetlepels boter of olijfolie
1 eetlepel verse peterselie
, gehakt
Truffelolie
(voor garnering)
Zout en peper
naar smaak
Bereiding
Fruit de ui en knoflook
Verhit de boter of olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Bak de ui 3-4 minuten glazig en voeg de knoflook toe.
Voeg de champignons toe
Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze mooi bruin en zacht zijn.
Houd enkele plakjes apart voor de garnering.
Kook de soep
Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappels gaar zijn.
Pureer de soep
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
Roer de slagroom erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in kommen.
Garneer met de apart gehouden gebakken champignons, een swirl truffelolie en verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email