Kerstsalade met Mandarijn en Granaatappel

Kerstsalade met Mandarijn en Granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g veldsla of gemengde sla
  • 2 mandarijnen, gepeld en in partjes
  • ½ granaatappel, pitjes eruit gehaald
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 50 g feta of geitenkaas, verkruimeld (optioneel)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el sinaasappelsap (versgeperst)
  • 1 tl honing
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de ingrediënten:
    • Was de sla en dep deze droog.
    • Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Verwijder eventuele witte velletjes.
    • Klop de pitjes uit de granaatappel en zorg dat er geen witte vliesjes meer tussen zitten.
  2. Dressing maken:
    • Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, sinaasappelsap, honing, zout en peper. Klop het goed door elkaar met een vork of een kleine garde.
  3. Salade samenstellen:
    • Verdeel de sla over een grote schaal of individuele borden.
    • Leg de mandarijnpartjes en granaatappelpitjes mooi verspreid over de sla.
    • Strooi de gehakte pecannoten en verkruimelde feta of geitenkaas over de salade.
  4. Dressing toevoegen:
    • Druppel de dressing gelijkmatig over de salade vlak voor het serveren.
  5. Serveren:
    • Serveer direct en geniet van deze kleurrijke en smaakvolle salade!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print