Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kerstsalade met Mandarijn en Granaatappel
Ingrediënten voor 4 personen:
100 g veldsla of gemengde sla
2 mandarijnen, gepeld en in partjes
½ granaatappel, pitjes eruit gehaald
50 g pecannoten, grof gehakt
50 g feta of geitenkaas, verkruimeld (optioneel)
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 el sinaasappelsap (versgeperst)
1 tl honing
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Voorbereiden van de ingrediënten
:
Was de sla en dep deze droog.
Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Verwijder eventuele witte velletjes.
Klop de pitjes uit de granaatappel en zorg dat er geen witte vliesjes meer tussen zitten.
Dressing maken
:
Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, sinaasappelsap, honing, zout en peper. Klop het goed door elkaar met een vork of een kleine garde.
Salade samenstellen
:
Verdeel de sla over een grote schaal of individuele borden.
Leg de mandarijnpartjes en granaatappelpitjes mooi verspreid over de sla.
Strooi de gehakte pecannoten en verkruimelde feta of geitenkaas over de salade.
Dressing toevoegen
:
Druppel de dressing gelijkmatig over de salade vlak voor het serveren.
Serveren
:
Serveer direct en geniet van deze kleurrijke en smaakvolle salade!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email