Kerstsoepje van Pastinaak en Appel

Kerstsoepje van Pastinaak en Appel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g pastinaken (geschild en in blokjes)
  • 2 middelgrote appels (bijvoorbeeld Elstar, geschild en in blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 4 plakjes spek (gebakken en verkruimeld)
  • Garnering: verse tijm en een scheutje room

Bereiding:

  1. Voorbereiden: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Groenten toevoegen: Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en bak deze 5 minuten mee, terwijl je af en toe roert.
  3. Bouillon: Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten zachtjes koken tot de pastinaak zacht is.
  4. Pureren: Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde, romige soep. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Afwerking: Verdeel de soep over borden of kommen. Garneer met een scheutje room, verse tijm en eventueel wat verkruimeld spek voor een krokante touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print