Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kerstsoepje van Pastinaak en Appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g pastinaken (geschild en in blokjes)
2 middelgrote appels (bijvoorbeeld Elstar, geschild en in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 liter groentebouillon
100 ml room
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 4 plakjes spek (gebakken en verkruimeld)
Garnering: verse tijm en een scheutje room
Bereiding:
Voorbereiden:
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Groenten toevoegen:
Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en bak deze 5 minuten mee, terwijl je af en toe roert.
Bouillon:
Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten zachtjes koken tot de pastinaak zacht is.
Pureren:
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde, romige soep. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Verdeel de soep over borden of kommen. Garneer met een scheutje room, verse tijm en eventueel wat verkruimeld spek voor een krokante touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email