Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kersttrifle met Brownie, Kersen en Mascarponecrème
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de brownies (of gebruik kant-en-klare brownies):
150 g pure chocolade (min. 70% cacao)
100 g roomboter
3 eieren
100 g kristalsuiker
75 g bloem
Snufje zout
Voor de kersenlaag:
300 g kersen (vers of uit pot, ontpit)
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels kirsch of sinaasappelsap (optioneel)
Voor de mascarponecrème:
250 g mascarpone
200 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
Voor de garnering:
Geraspte pure chocolade
Verse kersen (met steeltje indien mogelijk)
Takjes munt (optioneel)
Bereiding:
1. De brownies bakken:
Verwarm de oven voor op
180°C
en bekleed een bakvorm (20×20 cm) met bakpapier.
Smelt de chocolade en roomboter au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
Klop de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
Zeef de bloem en het zout boven het mengsel en spatel voorzichtig door tot een glad beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie
20-25 minuten
. Laat volledig afkoelen en snijd in kleine blokjes.
2. De kersenlaag voorbereiden:
Doe de kersen met de suiker en kirsch (of sinaasappelsap) in een steelpan.
Laat
5-8 minuten
zachtjes koken tot de kersen een beetje ingedikt zijn. Laat afkoelen.
3. De mascarponecrème maken:
Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken.
Spatel de mascarpone er voorzichtig doorheen tot een luchtige crème ontstaat.
4. De trifle opbouwen:
Pak mooie glazen of trifle-kommetjes. Begin met een laagje brownieblokjes op de bodem.
Schep hier een laagje kersen overheen, gevolgd door een laag mascarponecrème.
Herhaal de lagen (brownie, kersen, crème) en eindig met een toef mascarponecrème.
5. Garneren en serveren:
Garneer de bovenkant met geraspte pure chocolade, verse kersen en eventueel een takje munt.
Zet de trifles
30 minuten
in de koelkast om goed door te koelen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email