Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kip Cacciatore (Italiaanse jagersstoofpot)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 kippenbouten
of
8 kippenbovendoosjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 rode paprika
, in reepjes
1 gele paprika
, in reepjes
200 g champignons
, in plakjes
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
2 eetlepels tomatenpuree
150 ml rode wijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
Een handvol zwarte olijven
Zout en peper
, naar smaak
Verse peterselie
(voor garnering)
Bereiding:
Kip aanbraden:
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
Bestrooi de kipstukken met zout en peper en bak ze in 5-6 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Groenten bakken:
Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit deze 3-4 minuten tot de ui zacht is.
Doe de paprika’s en champignons erbij en bak ze nog 5 minuten mee, zodat ze licht kleuren.
Saus maken:
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Giet de rode wijn erbij en laat het
2-3 minuten
inkoken.
Roer de tomatenblokjes, oregano, tijm en het laurierblad erdoor.
Kip laten sudderen:
Leg de kipstukken terug in de pan en zorg dat ze deels bedekt zijn met de saus.
Voeg de olijven toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot
30-40 minuten
sudderen. Roer af en toe door.
Op smaak brengen en serveren:
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Garneer de stoofpot met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email