Kip Cacciatore (Italiaanse jagersstoofpot)

Kip Cacciatore (Italiaanse jagersstoofpot)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 kippenbouten of 8 kippenbovendoosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Een handvol zwarte olijven
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie (voor garnering)

Bereiding:

  1. Kip aanbraden:
    • Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
    • Bestrooi de kipstukken met zout en peper en bak ze in 5-6 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Groenten bakken:
    • Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit deze 3-4 minuten tot de ui zacht is.
    • Doe de paprika’s en champignons erbij en bak ze nog 5 minuten mee, zodat ze licht kleuren.
  3. Saus maken:
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Giet de rode wijn erbij en laat het 2-3 minuten inkoken.
    • Roer de tomatenblokjes, oregano, tijm en het laurierblad erdoor.
  4. Kip laten sudderen:
    • Leg de kipstukken terug in de pan en zorg dat ze deels bedekt zijn met de saus.
    • Voeg de olijven toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot 30-40 minuten sudderen. Roer af en toe door.
  5. Op smaak brengen en serveren:
    • Proef en breng op smaak met zout en peper.
    • Garneer de stoofpot met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print