Kip-citroenrijstsoep (Griekse Avgolemono)

Kip-citroenrijstsoep (Griekse Avgolemono)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kipfilet (ongeveer 200 g)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 100 g rijst (bijv. witte langkorrelrijst)
  • 2 eieren
  • 2 citroenen (sap en rasp van 1, extra partjes voor serveren)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse dille (gehakt, voor garnering)
  • Zout en peper, naar smaak

Bereiding:

  1. Kip koken
    • Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote soeppan.
    • Voeg de kipfilet toe en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
    • Haal de kip eruit, laat iets afkoelen en trek het vlees met een vork uit elkaar in kleine stukjes.
  2. Rijst koken
    • Voeg de rijst toe aan de bouillon en laat deze 12-15 minuten meekoken tot de rijst gaar is.
  3. Eimengsel maken (Avgolemono)
    • Klop de eieren in een kom licht schuimig met een garde.
    • Voeg langzaam het citroensap en de rasp toe terwijl je blijft kloppen.
    • Schep een kleine hoeveelheid hete bouillon (ongeveer 2 lepels) bij het eimengsel, heel langzaam, terwijl je blijft roeren om het ei niet te laten stollen.
  4. Soep afmaken
    • Giet het eimengsel langzaam terug in de pan terwijl je blijft roeren, zodat de soep romig en glad wordt. Laat het niet koken, anders kan het schiften.
    • Voeg de stukjes kip terug toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren
    • Schep de soep in kommen, garneer met verse dille en een schijfje citroen.
    • Serveer met knapperig brood of pita voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print