2 citroenen (sap en rasp van 1, extra partjes voor serveren)
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
Verse dille (gehakt, voor garnering)
Zout en peper, naar smaak
Bereiding:
Kip koken
Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote soeppan.
Voeg de kipfilet toe en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
Haal de kip eruit, laat iets afkoelen en trek het vlees met een vork uit elkaar in kleine stukjes.
Rijst koken
Voeg de rijst toe aan de bouillon en laat deze 12-15 minuten meekoken tot de rijst gaar is.
Eimengsel maken (Avgolemono)
Klop de eieren in een kom licht schuimig met een garde.
Voeg langzaam het citroensap en de rasp toe terwijl je blijft kloppen.
Schep een kleine hoeveelheid hete bouillon (ongeveer 2 lepels) bij het eimengsel, heel langzaam, terwijl je blijft roeren om het ei niet te laten stollen.
Soep afmaken
Giet het eimengsel langzaam terug in de pan terwijl je blijft roeren, zodat de soep romig en glad wordt. Laat het niet koken, anders kan het schiften.
Voeg de stukjes kip terug toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in kommen, garneer met verse dille en een schijfje citroen.
Serveer met knapperig brood of pita voor een complete maaltijd.