Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kip-kerriesoep met appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g kipfilet
, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 appel
, geschild en in kleine blokjes
1 wortel
, in plakjes
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
750 ml kippenbouillon
150 ml kokosmelk
of slagroom
1 eetlepel bloem
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse koriander
, grof gehakt
Geroosterde amandelschaafsel
Een partje limoen
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Kip aanbakken
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Bak de kipfiletblokjes goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
2. Groenten en specerijen bereiden
Voeg de overige olijfolie toe aan de pan. Bak de ui, knoflook, appel en wortel tot ze zacht zijn.
Roer de kerriepoeder en kurkuma erdoor en bak dit kort mee om de specerijen te laten vrijkomen.
3. Soepbasis maken
Strooi de bloem over de groenten en roer goed door.
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep
15 minuten
zachtjes koken totdat de wortel zacht is.
4. Kip en kokosmelk toevoegen
Voeg de gebakken kipblokjes toe aan de soep en roer de kokosmelk of slagroom erdoor.
Laat nog
5 minuten
zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en geroosterde amandelschaafsel.
Voeg een partje limoen toe voor een frisse touch en serveer met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email