Kip-kerriesoep met appel

Kip-kerriesoep met appel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 appel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 ml kokosmelk of slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse koriander, grof gehakt
  • Geroosterde amandelschaafsel
  • Een partje limoen (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Kip aanbakken
  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Bak de kipfiletblokjes goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
2. Groenten en specerijen bereiden
  1. Voeg de overige olijfolie toe aan de pan. Bak de ui, knoflook, appel en wortel tot ze zacht zijn.
  2. Roer de kerriepoeder en kurkuma erdoor en bak dit kort mee om de specerijen te laten vrijkomen.
3. Soepbasis maken
  1. Strooi de bloem over de groenten en roer goed door.
  2. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken totdat de wortel zacht is.
4. Kip en kokosmelk toevoegen
  1. Voeg de gebakken kipblokjes toe aan de soep en roer de kokosmelk of slagroom erdoor.
  2. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en geroosterde amandelschaafsel.
  2. Voeg een partje limoen toe voor een frisse touch en serveer met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print