Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kip Marbella
Ingrediënten voor 4 personen:
4 kippenbouten
(of 8 kippenbovendoosjes)
100 g groene olijven
(ontpit)
100 g gedroogde pruimen
2 eetlepels kappertjes
3 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels rode wijnazijn
150 ml droge witte wijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper
, naar smaak
1 citroen
, in partjes gesneden
Verse peterselie
, voor garnering
Bereiding:
Kip marineren:
Meng in een grote kom de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn, bruine suiker, oregano, olijven, pruimen en kappertjes.
Bestrooi de kippenbouten royaal met zout en peper en voeg ze toe aan de marinade. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
Dek de kom af en laat de kip minimaal
2 uur
marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
Kip bakken:
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal en verdeel de pruimen, olijven en kappertjes rondom de kip.
Giet de marinade en de witte wijn over de kip.
Bestrooi met extra bruine suiker voor een mooie karamelisatie.
Bakken:
Bak de kip in het midden van de oven gedurende
45-50 minuten
tot hij goudbruin en gaar is. Bedruip de kip halverwege met de jus uit de ovenschaal.
Serveren:
Garneer met verse peterselie en partjes citroen.
Serveer met geroosterde aardappelen, couscous of knapperig brood om de heerlijke saus op te deppen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email