Kip Marbella

Kip Marbella

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kippenbouten (of 8 kippenbovendoosjes)
  • 100 g groene olijven (ontpit)
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • Verse peterselie, voor garnering

Bereiding:

  1. Kip marineren:
    • Meng in een grote kom de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn, bruine suiker, oregano, olijven, pruimen en kappertjes.
    • Bestrooi de kippenbouten royaal met zout en peper en voeg ze toe aan de marinade. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
    • Dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
  1. Kip bakken:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal en verdeel de pruimen, olijven en kappertjes rondom de kip.
    • Giet de marinade en de witte wijn over de kip.
    • Bestrooi met extra bruine suiker voor een mooie karamelisatie.
  1. Bakken:
    • Bak de kip in het midden van de oven gedurende 45-50 minuten tot hij goudbruin en gaar is. Bedruip de kip halverwege met de jus uit de ovenschaal.
  1. Serveren:
    • Garneer met verse peterselie en partjes citroen.
    • Serveer met geroosterde aardappelen, couscous of knapperig brood om de heerlijke saus op te deppen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print