Kipbouillon

Kipbouillon

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 hele kippenkarkas (of 1 kg kipdelen zoals vleugels, nekken of poten)
  • 2 wortelen, in grove stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • 1 grote ui, gehalveerd (met schil voor kleur)
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 laurierbladen
  • 5 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 2,5 liter water

Bereidingswijze:

1. Botten en groenten voorbereiden
  1. Plaats het kippenkarkas in een grote soeppan.
  2. Voeg de wortelen, bleekselderij, ui en knoflook toe.
2. Kruiden en water toevoegen
  1. Voeg de laurierbladen, peterselie, tijm en peperkorrels toe aan de pan.
  2. Giet het water erbij en breng aan de kook.
3. Bouillon sudderen
  1. Zodra het water kookt, zet het vuur laag en laat de bouillon 2-3 uur zachtjes sudderen.
  2. Schep regelmatig schuim en vet van het oppervlak.
4. Bouillon zeven
  1. Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon door een fijne zeef om de vaste bestanddelen te verwijderen.
  2. Laat de bouillon afkoelen en schep eventueel gestold vet van de bovenkant.
5. Gebruik of bewaren
  1. Gebruik de bouillon direct of bewaar deze in de koelkast (maximaal 3 dagen) of diepvries (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print