Aardappelen (2 middelgrote, geschild en in blokjes)
Tomaten (2, in blokjes gesneden)
Groene bonen (100 gram, in stukjes)
Erwten (100 gram, vers of diepvries)
Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
Groentebouillon (1,5 liter)
Olijfolie (2 eetlepels)
Zout en peper (naar smaak)
Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
Fruit de knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook 1-2 minuten tot deze lichtbruin is.
Voeg de groenten toe: Voeg de wortelen, prei, selderij, aardappelen, tomaten en groene bonen toe. Bak de groenten 5 minuten mee zodat ze iets zachter worden.
Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken, tot alle groenten gaar zijn.
Erwten toevoegen: Voeg in de laatste 5 minuten de erwten toe en kook deze mee.
Breng op smaak: Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.