Kippensoep

Kippensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Wortelen (2 grote, in plakjes)
  • Prei (1, in ringen gesneden)
  • Selderij (2 stengels, in stukjes)
  • Aardappelen (2 middelgrote, geschild en in blokjes)
  • Tomaten (2, in blokjes gesneden)
  • Groene bonen (100 gram, in stukjes)
  • Erwten (100 gram, vers of diepvries)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Groentebouillon (1,5 liter)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Verse peterselie (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook 1-2 minuten tot deze lichtbruin is.
  2. Voeg de groenten toe: Voeg de wortelen, prei, selderij, aardappelen, tomaten en groene bonen toe. Bak de groenten 5 minuten mee zodat ze iets zachter worden.
  3. Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken, tot alle groenten gaar zijn.
  4. Erwten toevoegen: Voeg in de laatste 5 minuten de erwten toe en kook deze mee.
  5. Breng op smaak: Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print