Kleine Paprikasoep in Amuseglaasjes

Kleine Paprikasoep in Amuseglaasjes

Ingrediënten voor 12 glaasjes:

  • 3 rode paprika’s
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Voor garnering:

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Verse basilicum of tijm
  • Optioneel: een druppel olijfolie of balsamico-glazuur

Bereidingswijze

1. Paprika’s roosteren

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20-25 minuten, totdat de schil begint te blakeren.
  3. Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een kom en dek deze af met folie. Laat 10 minuten rusten.
  4. Verwijder de schil, steel en zaadjes van de paprika’s.

2. Soep bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de geroosterde paprika’s en groentebouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  4. Voeg de slagroom en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog even door, maar laat niet koken.

3. Serveren

  1. Schenk de soep voorzichtig in kleine glaasjes met behulp van een schenktuit of een lepel.
  2. Voeg een klein druppeltje crème fraîche toe als garnering.
  3. Garneer met een blaadje basilicum of een takje tijm. Optioneel kun je nog een druppel olijfolie of balsamico-glazuur toevoegen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print