Kleine pizza’s met blauwe kaas en peer

Kleine pizza’s met blauwe kaas en peer

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rol pizzadeeg (of zelfgemaakt deeg)
  • 1 rijpe peer, in dunne plakjes
  • 100 g blauwe kaas (bijv. Gorgonzola), verkruimeld
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handvol rucola, voor garnering
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het pizzadeeg uit en steek met een glas of ronde vorm kleine cirkels uit het deeg. Leg deze op de bakplaat.
2. Beleggen
  1. Bestrijk elke deegcirkel licht met olijfolie.
  2. Verdeel de plakjes peer, blauwe kaas en walnoten gelijkmatig over de pizzabodems.
  3. Bestrooi met een beetje zout en peper.
3. Bakken
  1. Bak de kleine pizza’s in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten.
4. Afwerken
  1. Haal de pizza’s uit de oven en besprenkel licht met honing.
  2. Garneer met verse rucola voor een frisse smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print