Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kleine pizza’s met blauwe kaas en peer
Ingrediënten voor 4 personen:
1 rol pizzadeeg
(of zelfgemaakt deeg)
1 rijpe peer
, in dunne plakjes
100 g blauwe kaas
(bijv. Gorgonzola), verkruimeld
50 g walnoten
, grof gehakt
1 eetlepel honing
1 handvol rucola
, voor garnering
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding
Verwarm de oven voor op
220°C
en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het pizzadeeg uit en steek met een glas of ronde vorm kleine cirkels uit het deeg. Leg deze op de bakplaat.
2. Beleggen
Bestrijk elke deegcirkel licht met olijfolie.
Verdeel de plakjes peer, blauwe kaas en walnoten gelijkmatig over de pizzabodems.
Bestrooi met een beetje zout en peper.
3. Bakken
Bak de kleine pizza’s in de oven gedurende
10-12 minuten
, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten.
4. Afwerken
Haal de pizza’s uit de oven en besprenkel licht met honing.
Garneer met verse rucola voor een frisse smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email