Kleine Spaanse Tortilla Stukjes

Kleine Spaanse Tortilla Stukjes

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

  • 300 g aardappelen (bij voorkeur vastkokend)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder (optioneel)

Voor garnering:

  • 6 cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • Verse peterselie (voor decoratie)
  • Cocktailprikkers

Bereidingswijze

1. Aardappelen en uien bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes (ongeveer 2-3 mm dik).
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de aardappelen en ui zachtjes gedurende 10-15 minuten, tot ze gaar maar niet bruin zijn. Roer af en toe.

2. Ei-mengsel maken

  1. Klop de eieren los in een kom met een snufje zout, peper en eventueel paprikapoeder.
  2. Voeg de aardappelen en uien toe aan het ei-mengsel en roer goed door.

3. Tortilla bakken

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan (ongeveer 20 cm doorsnede).
  2. Giet het ei-aardappelmengsel in de pan en strijk de bovenkant glad.
  3. Bak de tortilla op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten, tot de onderkant goudbruin is.
  4. Draai de tortilla voorzichtig om (gebruik een bord om te helpen) en bak de andere kant nog 3-5 minuten.

4. Snijden en garneren

  1. Laat de tortilla iets afkoelen en snijd deze in kleine vierkanten of driehoeken.
  2. Steek een halve cherrytomaat op een cocktailprikker en prik deze in elk stukje tortilla.
  3. Garneer met een takje peterselie.

5. Serveren

  • Schik de stukjes tortilla op een serveerschaal en serveer op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print