Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Knolselderij-Appelsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
1 middelgrote knolselderij (ongeveer 500 g)
2 zoete appels (bijv. Jonagold of Elstar)
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
750 ml groentebouillon
150 ml kookroom of plantaardige room
1 eetlepel olijfolie of boter
1 theelepel gemalen nootmuskaat
Zout en peper naar smaak
Garnering: geroosterde hazelnoten, verse peterselie of een scheutje appelciderazijn
Bereiding:
Voorbereiden van de ingrediënten:
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Soepbasis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de blokjes knolselderij toe en bak 5 minuten mee.
Bouillon toevoegen:
Voeg de appels en groentebouillon toe aan de pan.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de knolselderij en appel zacht zijn.
Pureren:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Voeg de room toe en roer goed door.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten, verse peterselie of een paar druppels appelciderazijn voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email