Knolselderij-Appelsoep

Knolselderij-Appelsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote knolselderij (ongeveer 500 g)
  • 2 zoete appels (bijv. Jonagold of Elstar)
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml kookroom of plantaardige room
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: geroosterde hazelnoten, verse peterselie of een scheutje appelciderazijn

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de ingrediënten:
    • Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
    • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken.
    • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Soepbasis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
    • Voeg de blokjes knolselderij toe en bak 5 minuten mee.
  3. Bouillon toevoegen:
    • Voeg de appels en groentebouillon toe aan de pan.
    • Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de knolselderij en appel zacht zijn.
  4. Pureren:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Voeg de room toe en roer goed door.
    • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten, verse peterselie of een paar druppels appelciderazijn voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print