Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Knolselderij-Pastinaaksoep met Hazelnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g knolselderij
, geschild en in blokjes gesneden
200 g pastinaak
, geschild en in blokjes gesneden
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml slagroom
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel tijm
, gedroogd
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
50 g hazelnoten
, geroosterd en grof gehakt
Verse tijmblaadjes
Een scheutje olijfolie
of druppels truffelolie (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Groenten bakken
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de knolselderij en pastinaak toe en bak deze 5 minuten mee, zodat de smaken zich ontwikkelen.
2. Bouillon toevoegen
Voeg de groentebouillon en tijm toe aan de pan. Breng aan de kook en laat de soep
20 minuten
zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn.
3. Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde hazelnoten en verse tijmblaadjes.
Druppel eventueel wat olijfolie of truffelolie over de soep voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email