Knolselderij-Pastinaaksoep met Hazelnoten

Knolselderij-Pastinaaksoep met Hazelnoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm, gedroogd
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • 50 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • Verse tijmblaadjes
  • Een scheutje olijfolie of druppels truffelolie (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Groenten bakken
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de knolselderij en pastinaak toe en bak deze 5 minuten mee, zodat de smaken zich ontwikkelen.
2. Bouillon toevoegen
  1. Voeg de groentebouillon en tijm toe aan de pan. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn.
3. Pureren
  1. Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
  2. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde hazelnoten en verse tijmblaadjes.
  2. Druppel eventueel wat olijfolie of truffelolie over de soep voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print