Kokos-Koriandersoep

Kokos-Koriandersoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (2 cm), geraspt
  • 2 el olijfolie of kokosolie
  • 1 tl currypasta (rood of groen, naar smaak)
  • Sap van 1 limoen
  • Handje verse korianderblaadjes, grof gehakt (plus extra voor garnering)
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel voor wat pit)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: chili-olie of sesamzaadjes voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden:
    • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze geurig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
  2. Smaken opbouwen:
    • Voeg de currypasta toe en bak deze 1-2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
  3. Koken:
    • Schenk de kokosmelk en groentebouillon in de pan. Roer goed door en breng het aan de kook.
    • Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Afmaken:
    • Voeg het limoensap en de gehakte koriander toe. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender als je een gladde textuur wilt.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een schijfje limoen en eventueel een scheutje chili-olie of wat sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print