Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kokos-Koriandersoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 blik kokosmelk (400 ml)
500 ml groentebouillon
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (2 cm), geraspt
2 el olijfolie of kokosolie
1 tl currypasta (rood of groen, naar smaak)
Sap van 1 limoen
Handje verse korianderblaadjes, grof gehakt (plus extra voor garnering)
1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel voor wat pit)
Zout en peper naar smaak
Optioneel: chili-olie of sesamzaadjes voor garnering
Bereidingswijze:
Voorbereiden:
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze geurig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
Smaken opbouwen:
Voeg de currypasta toe en bak deze 1-2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
Koken:
Schenk de kokosmelk en groentebouillon in de pan. Roer goed door en breng het aan de kook.
Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken:
Voeg het limoensap en de gehakte koriander toe. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender als je een gladde textuur wilt.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een schijfje limoen en eventueel een scheutje chili-olie of wat sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email