Kokos-Limoengras Ramen

Kokos-Limoengras Ramen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Bouillon:
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 stengels limoengras, gekneusd
  • 1 stuk gember (3 cm), in plakjes
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus (optioneel, voor een vegan versie overslaan)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rode currypasta (of meer naar smaak)
Voor de Toppings:
  • 200 g tofu, in blokjes gesneden en gebakken
  • 200 g shiitake of champignons, in plakjes
  • 2 wortelen, in dunne julienne
  • 1 paksoi, in stukken gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • Verse koriander
  • Rode chili, in ringetjes (optioneel, voor een pittige touch)
  • 200 g ramen-noedels

Bereidingswijze

  1. Bereid de Bouillon
    • Verhit de sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook en currypasta toe en bak 1-2 minuten tot het geurig is.
    • Voeg de groentebouillon, kokosmelk, limoengras, sojasaus en vissaus toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.
  2. Bereid de Toppings
    • Bak de tofu goudbruin in een beetje olie en zet opzij.
    • Bak de shiitake of champignons in dezelfde pan tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
    • Blancheer de paksoi kort in kokend water en zet apart.
  3. Kook de Noedels
    • Kook de ramen-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.
  4. Assembleer de Ramen
    • Verwijder de limoengrasstengels, gember en knoflook uit de bouillon.
    • Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de hete bouillon eroverheen.
    • Verdeel de toppings (tofu, shiitake, wortel, paksoi) over de kommen.
    • Garneer met lente-ui, koriander, en eventueel wat chili.
  5. Serveren
    • Serveer de ramen direct, met een partje limoen aan de zijkant voor een extra frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print