1 el vissaus (optioneel, voor een vegan versie overslaan)
1 el sesamolie
1 el rode currypasta (of meer naar smaak)
Voor de Toppings:
200 g tofu, in blokjes gesneden en gebakken
200 g shiitake of champignons, in plakjes
2 wortelen, in dunne julienne
1 paksoi, in stukken gesneden
2 lente-uitjes, fijngesneden
Verse koriander
Rode chili, in ringetjes (optioneel, voor een pittige touch)
200 g ramen-noedels
Bereidingswijze
Bereid de Bouillon
Verhit de sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook en currypasta toe en bak 1-2 minuten tot het geurig is.
Voeg de groentebouillon, kokosmelk, limoengras, sojasaus en vissaus toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.
Bereid de Toppings
Bak de tofu goudbruin in een beetje olie en zet opzij.
Bak de shiitake of champignons in dezelfde pan tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Blancheer de paksoi kort in kokend water en zet apart.
Kook de Noedels
Kook de ramen-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.
Assembleer de Ramen
Verwijder de limoengrasstengels, gember en knoflook uit de bouillon.
Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de hete bouillon eroverheen.
Verdeel de toppings (tofu, shiitake, wortel, paksoi) over de kommen.
Garneer met lente-ui, koriander, en eventueel wat chili.
Serveren
Serveer de ramen direct, met een partje limoen aan de zijkant voor een extra frisse touch.