Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Komkommerrolletjes Met Roomkaas En Kruiden
Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote komkommer
150 g roomkaas
(naturel of met kruiden)
1 eetlepel verse bieslook
, fijngehakt
1 eetlepel verse dille
, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie
, fijngehakt
1 theelepel citroensap
1 theelepel honing
(optioneel, voor een vleugje zoet)
Zout en peper
naar smaak
15-20 tandenstokers
of prikkers
Bereidingswijze:
Voorbereiden van de komkommer
Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne linten van de komkommer te snijden. Zorg ervoor dat ze stevig genoeg blijven om te rollen.
Leg de linten op keukenpapier en dep ze droog om overtollig vocht te verwijderen.
De vulling maken
Meng de roomkaas in een kom met de bieslook, dille, peterselie, citroensap en honing (indien gebruikt).
Breng op smaak met zout en peper. Proef even en pas de kruiden aan naar je smaak.
De rolletjes maken
Leg een komkommerlint op een plat oppervlak.
Schep een kleine hoeveelheid van de roomkaasvulling (ongeveer 1 theelepel) op één uiteinde van het lint.
Rol het lint stevig op tot een rolletje en steek het vast met een tandenstoker of prikker.
Serveren
Plaats de rolletjes op een serveerschaal. Je kunt ze garneren met een extra takje verse kruiden of een snufje zwarte peper.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email