Komkommerrolletjes Met Roomkaas En Kruiden

komkommerrolletjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote komkommer
  • 150 g roomkaas (naturel of met kruiden)
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel honing (optioneel, voor een vleugje zoet)
  • Zout en peper naar smaak
  • 15-20 tandenstokers of prikkers

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de komkommer
    • Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne linten van de komkommer te snijden. Zorg ervoor dat ze stevig genoeg blijven om te rollen.
    • Leg de linten op keukenpapier en dep ze droog om overtollig vocht te verwijderen.
  2. De vulling maken
    • Meng de roomkaas in een kom met de bieslook, dille, peterselie, citroensap en honing (indien gebruikt).
    • Breng op smaak met zout en peper. Proef even en pas de kruiden aan naar je smaak.
  3. De rolletjes maken
    • Leg een komkommerlint op een plat oppervlak.
    • Schep een kleine hoeveelheid van de roomkaasvulling (ongeveer 1 theelepel) op één uiteinde van het lint.
    • Rol het lint stevig op tot een rolletje en steek het vast met een tandenstoker of prikker.
  4. Serveren
    • Plaats de rolletjes op een serveerschaal. Je kunt ze garneren met een extra takje verse kruiden of een snufje zwarte peper.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print