Komkommersalade met Sesam en Sojasaus

Komkommersalade met Sesam en Sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote komkommers
  • 1 el zout (voor het laten uitlekken van de komkommer)
  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
Voor de dressing:
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ tl gember, geraspt
  • Optioneel: een snufje chilivlokken voor een pittige kick

Bereidingswijze:

  1. Komkommer voorbereiden:
    • Snijd de komkommers in dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline voor gelijkmatige plakjes).
    • Meng de plakjes met het zout in een kom en laat 10-15 minuten staan om overtollig vocht vrij te maken.
    • Spoel de komkommerplakjes af met koud water en dep droog met een schone doek.
  2. Dressing maken:
    • Meng in een kleine kom de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, honing, knoflook en gember. Voeg optioneel chilivlokken toe voor een beetje pit.
  3. Samenstellen van de salade:
    • Doe de komkommer in een serveerschaal en giet de dressing erover.
    • Voeg de lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes toe.
    • Meng voorzichtig zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.
  4. Serveren:
    • Serveer de salade direct of laat deze 15 minuten marineren in de koelkast voor extra smaak.
    • Garneer met extra sesamzaadjes en lente-ui voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print