Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Komkommersalade met Sesam en Sojasaus
Ingrediënten voor 4 personen:
2 middelgrote komkommers
1 el zout (voor het laten uitlekken van de komkommer)
1 el sesamzaadjes, geroosterd
2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
Voor de dressing:
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el rijstazijn
1 tl honing of agavesiroop
1 klein teentje knoflook, fijngehakt
½ tl gember, geraspt
Optioneel: een snufje chilivlokken voor een pittige kick
Bereidingswijze
:
Komkommer voorbereiden
:
Snijd de komkommers in dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline voor gelijkmatige plakjes).
Meng de plakjes met het zout in een kom en laat 10-15 minuten staan om overtollig vocht vrij te maken.
Spoel de komkommerplakjes af met koud water en dep droog met een schone doek.
Dressing maken
:
Meng in een kleine kom de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, honing, knoflook en gember. Voeg optioneel chilivlokken toe voor een beetje pit.
Samenstellen van de salade
:
Doe de komkommer in een serveerschaal en giet de dressing erover.
Voeg de lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes toe.
Meng voorzichtig zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.
Serveren
:
Serveer de salade direct of laat deze 15 minuten marineren in de koelkast voor extra smaak.
Garneer met extra sesamzaadjes en lente-ui voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email