Optioneel: een handje geraspte Parmezaanse kaas voor garnering
Verse bieslook of peterselie, fijngehakt (voor de garnering)
Bereidingswijze
Ui en knoflook bakken
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze glazig en zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Courgette toevoegen
Voeg de plakjes courgette toe en bak ze 5 minuten mee, totdat ze beginnen te verkleuren en zachter worden.
Bouillon toevoegen
Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de courgette volledig gaar is.
Pureren
Gebruik een staafmixer (of blender) om de soep glad te pureren. Zorg ervoor dat de soep geen stukjes meer bevat.
Roomkaas toevoegen
Roer de roomkaas door de soep totdat deze volledig is opgelost. Voeg tijm, peper en zout toe naar smaak.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse bieslook of peterselie. Eventueel kun je wat Parmezaanse kaas toevoegen voor een extra rijke smaak.