Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Koolrabi-preisoep met aardappel en peterselie
Ingrediënten voor 4 personen:
2 middelgrote koolrabi’s
(geschild en in blokjes gesneden)
2 preien
(alleen het wit en lichtgroen, in ringen gesneden)
2 middelgrote aardappelen
(geschild en in blokjes)
1 ui
(gesnipperd)
2 teentjes knoflook
(fijngehakt)
1 liter groentebouillon
200 ml kookroom
2 eetlepels olijfolie of boter
Zout en peper
, naar smaak
Verse peterselie
(fijngehakt, voor garnering)
Bereiding:
Groenten voorbereiden:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en fruit deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Prei en koolrabi bakken:
Voeg de prei toe en bak deze enkele minuten mee tot hij zacht wordt.
Doe de koolrabiblokjes erbij en roer goed door.
Bouillon en aardappel toevoegen:
Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep
20 minuten
zachtjes koken tot de koolrabi en aardappelen zacht zijn.
Pureren:
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.
Roer de kookroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
Serveer met knapperig brood voor extra comfort.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email