Koolrabi-preisoep met aardappel en peterselie

Koolrabi-preisoep met aardappel en peterselie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote koolrabi’s (geschild en in blokjes gesneden)
  • 2 preien (alleen het wit en lichtgroen, in ringen gesneden)
  • 2 middelgrote aardappelen (geschild en in blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie (fijngehakt, voor garnering)

Bereiding:

  1. Groenten voorbereiden:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui toe en fruit deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
    • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  2. Prei en koolrabi bakken:
    • Voeg de prei toe en bak deze enkele minuten mee tot hij zacht wordt.
    • Doe de koolrabiblokjes erbij en roer goed door.
  3. Bouillon en aardappel toevoegen:
    • Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe.
    • Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de koolrabi en aardappelen zacht zijn.
  4. Pureren:
    • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.
    • Roer de kookroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
    • Serveer met knapperig brood voor extra comfort.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print