Krabsoep met sherry

Krabsoep met sherry

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g krabvlees (vers of uit blik, goed uitgelekt)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml visbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • Extra druppels sherry (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak zachtjes tot ze glazig zijn.
  2. Roer de bloem door de boter en bak het mengsel 1-2 minuten om een roux te maken.
2. Bouillon toevoegen
  1. Voeg de visbouillon beetje bij beetje toe aan de roux, terwijl je goed roert om klontjes te voorkomen.
  2. Laat het mengsel zachtjes koken totdat het licht begint in te dikken.
3. Krab en smaakmakers
  1. Voeg het krabvlees toe aan de soep, samen met de sherry, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Roer goed door.
  2. Voeg de slagroom toe en laat de soep op laag vuur nog 10 minuten sudderen. Laat het niet koken om schiften te voorkomen.
4. Serveren
  1. Schep de soep in warme kommen.
  2. Garneer met fijngehakte bieslook en eventueel een paar druppels extra sherry voor een intensere smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print