Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Krabsoep met sherry
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g krabvlees
(vers of uit blik, goed uitgelekt)
1 sjalot
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
30 g boter
30 g bloem
500 ml visbouillon
200 ml slagroom
2 eetlepels droge sherry
1 theelepel paprikapoeder
Snufje cayennepeper
(optioneel)
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse bieslook
, fijngehakt
Extra druppels sherry
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak zachtjes tot ze glazig zijn.
Roer de bloem door de boter en bak het mengsel 1-2 minuten om een roux te maken.
2. Bouillon toevoegen
Voeg de visbouillon beetje bij beetje toe aan de roux, terwijl je goed roert om klontjes te voorkomen.
Laat het mengsel zachtjes koken totdat het licht begint in te dikken.
3. Krab en smaakmakers
Voeg het krabvlees toe aan de soep, samen met de sherry, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Roer goed door.
Voeg de slagroom toe en laat de soep op laag vuur nog
10 minuten
sudderen. Laat het niet koken om schiften te voorkomen.
4. Serveren
Schep de soep in warme kommen.
Garneer met fijngehakte bieslook en eventueel een paar druppels extra sherry voor een intensere smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email