Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Krokante Filodeegrolletjes Met Spinazie En Feta
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de filodeegrolletjes:
200 g verse spinazie
150 g feta, verkruimeld
8 vellen filodeeg (ontdooid)
2 el olijfolie (voor invetten)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ei (voor bestrijken)
Snufje zout en peper
Voor de yoghurtdip:
150 ml Griekse yoghurt
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 tl verse dille, fijngehakt
Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Vulling bereiden:
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook kort.
Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de spinazie iets afkoelen en meng met de verkruimelde feta.
Filodeegrollen maken:
Leg een vel filodeeg op een werkoppervlak en bestrijk licht met olijfolie.
Leg een tweede vel er bovenop en bestrijk opnieuw met olijfolie.
Snijd het deeg in twee gelijke stroken.
Plaats een lepel van de spinazie-fetavulling aan één uiteinde van een strook en vouw het deeg strak op tot een rolletje.
Herhaal met de overige ingrediënten.
Rollen bakken:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk licht met losgeklopt ei.
Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Yoghurtdip maken:
Meng de Griekse yoghurt met citroensap, olijfolie, dille, zout en peper.
Serveren:
Serveer de krokante filodeegrolletjes warm met de yoghurtdip aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email