Krokante Filodeegrolletjes Met Spinazie En Feta

Krokante Filodeegrolletjes Met Spinazie En Feta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de filodeegrolletjes:
    • 200 g verse spinazie
    • 150 g feta, verkruimeld
    • 8 vellen filodeeg (ontdooid)
    • 2 el olijfolie (voor invetten)
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 ei (voor bestrijken)
    • Snufje zout en peper
  • Voor de yoghurtdip:
    • 150 ml Griekse yoghurt
    • 1 el citroensap
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl verse dille, fijngehakt
    • Snufje zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Vulling bereiden:
    • Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook kort.
    • Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
    • Laat de spinazie iets afkoelen en meng met de verkruimelde feta.
  2. Filodeegrollen maken:
    • Leg een vel filodeeg op een werkoppervlak en bestrijk licht met olijfolie.
    • Leg een tweede vel er bovenop en bestrijk opnieuw met olijfolie.
    • Snijd het deeg in twee gelijke stroken.
    • Plaats een lepel van de spinazie-fetavulling aan één uiteinde van een strook en vouw het deeg strak op tot een rolletje.
    • Herhaal met de overige ingrediënten.
  3. Rollen bakken:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk licht met losgeklopt ei.
    • Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  4. Yoghurtdip maken:
    • Meng de Griekse yoghurt met citroensap, olijfolie, dille, zout en peper.
  5. Serveren:
    • Serveer de krokante filodeegrolletjes warm met de yoghurtdip aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print