Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Krokante Gyoza met Sojadip
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gyoza:
24 gyozavellen
(verkrijgbaar in de toko of Aziatische supermarkt)
200 g
gehakt (varkens- of kippengehakt)
100 g
witte kool (fijngehakt)
2 bosuitjes
(fijngesneden)
1 teentje knoflook
(geperst)
1 eetlepel
verse gember (geraspt)
1 eetlepel
sojasaus
1 theelepel
sesamolie
1 theelepel
rijstazijn
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels
plantaardige olie (voor het bakken)
Voor de sojadip:
3 eetlepels
sojasaus
1 eetlepel
rijstazijn
1 theelepel
sesamolie
1 theelepel
honing of suiker
1 theelepel
fijngehakte bosui
1 theelepel
sesamzaadjes
Bereidingswijze
1. De vulling maken:
Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden witte kool, bosui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
Breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel apart.
2. De gyoza vouwen:
Neem een gyozavel en leg een klein beetje van de vulling in het midden.
Maak de randen van het gyozavel licht vochtig met water.
Vouw het vel dubbel en maak kleine plooitjes langs de rand om het mooi dicht te vouwen. Druk goed aan zodat het pakketje gesloten is.
Herhaal dit tot alle vellen gevuld zijn.
3. De gyoza bakken:
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de gyoza in de pan met de platte kant naar beneden en bak ze
2-3 minuten
tot de onderkant goudbruin en krokant is.
Giet voorzichtig
50 ml water
in de pan en dek de pan af met een deksel. Laat de gyoza
5 minuten
stomen.
Haal het deksel eraf en bak nog
1-2 minuten
om de onderkant weer krokant te maken.
4. De sojadip bereiden:
Meng in een klein kommetje de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, bosui en sesamzaadjes.
5. Serveren:
Leg de krokante gyoza mooi op een bord en serveer met de sojadip in een klein kommetje.
Garneer eventueel met extra bosui en sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email