Krokante speklapjes met een appelciderreductie

Krokante speklapjes met een appelciderreductie

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de speklapjes:
  • 4 speklapjes (ongeveer 100 g per stuk)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel olie, om te bakken
Voor de appelciderreductie:
  • 250 ml appelcider
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel verse tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
  • 1/2 theelepel mosterd
Voor de garnering:
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Partjes appel, dun gesneden (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Speklapjes kruiden
  1. Dep de speklapjes droog met keukenpapier.
  2. Meng paprikapoeder, knoflookpoeder, chilivlokken, zout en peper in een kommetje. Wrijf de speklapjes in met deze kruidenmix.
2. Speklapjes bakken
  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Bak de speklapjes in 5-7 minuten per kant krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Appelciderreductie maken
  1. Verhit in een kleine steelpan de appelcider, honing, appelazijn, tijm en mosterd.
  2. Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen tot de vloeistof is ingedikt tot een stroperige saus (ongeveer 10-15 minuten). Roer af en toe door.
4. Serveren
  1. Leg de krokante speklapjes op een bord en besprenkel met de appelciderreductie.
  2. Garneer met verse peterselie en eventueel dun gesneden partjes appel voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print