Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Krokante speklapjes met een appelciderreductie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de speklapjes:
4 speklapjes
(ongeveer 100 g per stuk)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel chilivlokken
(optioneel)
Zout en peper
, naar smaak
1 eetlepel olie
, om te bakken
Voor de appelciderreductie:
250 ml appelcider
1 eetlepel honing
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel verse tijm
(of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
1/2 theelepel mosterd
Voor de garnering:
Verse peterselie
, fijngehakt
Partjes appel
, dun gesneden (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Speklapjes kruiden
Dep de speklapjes droog met keukenpapier.
Meng paprikapoeder, knoflookpoeder, chilivlokken, zout en peper in een kommetje. Wrijf de speklapjes in met deze kruidenmix.
2. Speklapjes bakken
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de speklapjes in
5-7 minuten per kant
krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Appelciderreductie maken
Verhit in een kleine steelpan de appelcider, honing, appelazijn, tijm en mosterd.
Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen tot de vloeistof is ingedikt tot een stroperige saus (ongeveer
10-15 minuten
). Roer af en toe door.
4. Serveren
Leg de krokante speklapjes op een bord en besprenkel met de appelciderreductie.
Garneer met verse peterselie en eventueel dun gesneden partjes appel voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email