Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Krokante spekrondjes met honingmosterdsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de spekrondjes:
12 plakjes ontbijtspek
(of bacon)
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(optioneel, voor een pittige twist)
Peper
, naar smaak
Voor de honingmosterdsaus:
2 eetlepels honing
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel citroensap
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Spekrondjes maken
Verwarm de oven voor op
200°C
en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de bruine suiker, paprikapoeder, chilipoeder (indien gebruikt) en een snufje peper.
Leg de plakjes spek op een werkvlak en bestrooi beide kanten royaal met het kruidenmengsel.
Rol elk plakje spek strak op tot een klein rolletje en zet vast met een cocktailprikker.
Leg de spekrondjes op de bakplaat en bak in de oven gedurende
12-15 minuten
, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
2. Honingmosterdsaus maken
Meng in een kom de honing, Dijonmosterd, mayonaise en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik.
3. Serveren
Plaats de krokante spekrondjes op een serveerschaal en verwijder de cocktailprikkers indien gewenst.
Serveer de honingmosterdsaus in een klein kommetje ernaast als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email