Kruidige Tomaat-Komijnsoep

Kruidige Tomaat-Komijnsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 4 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (of 1/2 theelepel chilivlokken)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Crème fraîche of Griekse yoghurt
    • Geroosterde kikkererwten (optioneel)
    • Verse koriander of peterselie

Bereiding:

  1. Aromaten fruiten:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  2. Specerijen toevoegen:
    • Voeg het komijnpoeder, paprikapoeder en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee, zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
  3. Tomaten toevoegen:
    • Voeg de verse tomaten, tomatenblokjes uit blik en de groentebouillon toe.
    • Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich kunnen mengen.
  4. Pureren en op smaak brengen:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche of Griekse yoghurt, geroosterde kikkererwten en verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print