Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Kruidige Tomaat-Komijnsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blik tomatenblokjes (400 g)
4 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt (of 1/2 theelepel chilivlokken)
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
750 ml groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Crème fraîche of Griekse yoghurt
Geroosterde kikkererwten (optioneel)
Verse koriander of peterselie
Bereiding:
Aromaten fruiten:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Specerijen toevoegen:
Voeg het komijnpoeder, paprikapoeder en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee, zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
Tomaten toevoegen:
Voeg de verse tomaten, tomatenblokjes uit blik en de groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich kunnen mengen.
Pureren en op smaak brengen:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche of Griekse yoghurt, geroosterde kikkererwten en verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email